Publisher

Menu

Filter

Social

Aart van Asseldonk

alt

Aart van Asseldonk – designer of the miraculous

Zo nu en dan heeft de designerwereld creatieve excentriekelingen nodig die de zaken weer eens overhoop halen en de culturele agenda opnieuw invullen. In dat opzicht komt de publicatie van dit boek – een overzicht van het werk van Aart van Asseldonk-  precies op het juiste moment!

Gedurende de afgelopen zes jaren heef deze relatief jonge ontwerper een uitgesproken genre van kandelaars, flare stacks (kandelaber, vorm en concept verwijst naar een nabrander van een olieraffinaderij) en oliebranders gecreëerd die de verbeelding van de bezoekers van de Dutch Design Week Eindhoven en de Milan Salone del Mobile in vervoering heeft gebracht.

De inspiratie voor zijn prachtige objecten komt uit allerlei bronnen, van het industriële tijdperk, de overdadig decoratieve architectuur tot aan de 16de eeuwse schilderijen van Pieter Bruegel en Hieronymus Bosch.  Van Asseldonk is niet de typische historicus of ‘anti-moderne’ ontwerper maar hoort thuis in de lijn van ambachtsmensen / kunstenaars die in het ontwerp van het wonderbaarlijke dat laat zien wat nieuw en de moeite waard is.