Publisher

Menu

Filter

Social

Annemarie Bon

alt

Annemarie Bon is geboren in Den Bosch op 11 februari 1954. Ze komt uit een gezin van vier kinderen waarvan zij de oudste is. Annemarie woont nog steeds in Den Bosch en een aantal van haar boeken spelen zich ook af in deze stad. Annemarie was dol op tekenen, knutselen, lezen en buiten spelen in de natuur. Ook op de middelbare school vond ze te veel dingen leuk: Nederlands, tekenen, biologie en wiskunde. Ze wist daardoor niet welk beroep ze moest kiezen en is toen maar biochemisch analist geworden. Het werk in een laboratorium vond ze uiteindelijk nogal saai. Gelukkig kon ze bij de regionale krant als freelance journalist beginnen. Na verloop van tijd schreef ze voornamelijk voor de kinderpagina’s. In 1991 werd ze hoofdredacteur van het jeugdtijdschrift Taptoe. Daarnaast begon ze verhaaltjes voor jonge kinderen en informatieve boekjes te schrijven. Van het een kwam het ander. Sinds 2002 is Annemarie Bon full time schrijfster. Ze schrijft zowel informatieve boeken, als leesboeken en jongerenromans, maar ook korte verhalen, artikelen, interviews, puzzels en nog veel meer voor allerlei leeftijden, van peuters tot pubers en af en toe voor volwassenen. Lekker afwisselend! Productief is Annemarie Bon eveneens. Educatieve boekjes meegerekend, dan loopt het aantal titels al snel op tot 180.

Het werk van Annemarie Bon is veelzijdig. Haar stijl is vlot en eigentijds. Annemarie heeft veel voor jonge kinderen geschreven. De boeken van Haas zijn erg populair, alsook de vele AVI-boekjes die op haar naam staan. Voor basisschoolkinderen schreef ze onder meer de Goudkust-boeken en boeken in het kader van makkelijk lezen.

Voor jongeren schrijft ze twee soorten boeken: realistische verhalen met heftige thema’s en humoristische boeken. Toch zijn ook haar realistische boeken nooit loodzwaar.

WEBSITE ANNEMARIE BON