Publisher

Menu

Filter

Social

Anton Minkels

alt

Auteur Anton Minkels is in het dagelijkse leven werkzaam als consulent bij MEE (Meedoen

Mogelijk Maken). Hij vertelde zijn kinderen altijd over de avonturen van dit het roze schaapje Pinkie. Door zijn jaarlijkse deelname aan de Tour du ALS ontdekte hij dat er helemaal niets voor kinderen was om de ziekte ALS beter te kunnen begrijpen. Zo ontstond het idee om er een boek over te maken met de illustraties van Carina van Pinxten, zijn zus. Op een ‘aaibare’ wijze vertelt de auteur over

deze vreselijke ziekte zonder dat het zwaarmoedig wordt. Pinkie is lief, positief, slim en zacht en wil zoveel mogelijk mooie herinneringen maken. Zijn kleur maakt hem anders dan de rest. Maar anders zijn is juist mooi! Pink betekent oorspronkelijk ‘iets kleins’. En dat is wat auteur en Pinkie graag willen; iets kleins maar belangrijks overbrengen.


In his everyday life, the author Anton Minkels work as a consultant for MEE (Organisation which helps disabled or people who are chronically ill to take part in society). He always told his children about the adventures of a little pink lamb called Pinkie.

Through his annual participation in the Tour du ALS he discovered that there is nothing to help children understand the disease ALS. That is how the idea arose to make a book about this subject with illustrations made by his sister, Carina van Pinxten. In a ‘cuddly’ way the author tells about this horrible disease without being dramatic.

One Fifth Column