Publisher

Menu

Filter

Social

David Eustace

alt

David Eustace werd in Schotland geboren. Hij werkte op mijnenvegers en als cipier in de beruchte Barlinnie gevangenis in Glasgow, voor hij de fotografie ontdekte. Hij was al volwassen toen hij zijn loopbaan als fotograaf begon met de studie fotografie aan Edinburgh Napier University. Tot zijn verbazing was hij enkele weken na zijn afstuderen al aan het werk voor o.a. de tijdschriften GQ, Tatler, Vogue, en de Magazines van The Sunday Times en Sunday Telegraph.

Hij woont afwisselend in New York City en in Edinburgh. De onderwerpen van zijn werk kan men bekijken als een lijst van Who’s Who in de wereld van schone kunsten, films, muziek en design. Hij kreeg opdrachten van een groot aantal wereldmerken en ontwierp internationale campagnes voor het Panasonic Lumix systeem. Bovendien heeft hij landschappen gedocumenteerd in de U.S.A., in het Midden-Oosten en in thuisland Schotland.

Het werk van Eustace is internationaal tentoongesteld en wordt wereldwijd bewaard in privéverzamelingen en openbare collecties. In 2011 werd als blijk van waardering voor zijn hele oeuvre aan Eustace de titel Hon. Dr. of Arts (Photography) verleend door Edinburgh Napier University.

 

©Picture Radek Nowacki