Publisher

Menu

Filter

Social

Hans Clauzing

alt


Hans Clauzing grew up in Voorburg, The Netherlands, with an interest in photography and nature. He went to the forestry technical school with the idea of becoming a forester. But his interests changed and Hans came into contact with the floriculture sector. He studied floriculture and trees cultivation for three years after which he trained as a teacher of biology and home economics. In 1995 he took the plunge and decided to combine his hobbies, photography and gardens, into his work. Meanwhile Hans writes and takes photographs for various international gardening magazines.


Hans Clauzing is opgegroeid in Voorburg met een grote belangstelling voor fotografie en natuur. Na de basisschool bezocht hij de Bosbouwtechnische School in Apeldoorn met het idee om boswachter te worden. De interesse verschoof echter en Hans kwam in aanraking met de sierteeltsector. Hij volgde de 3 jarige A-opleiding op de Rijks Middelbare Tuinbouwschool richting bloemen- en boomteelt. Daarna bekwaamde hij zich als docent biologie en verzorging. Vanaf 1985 tot 2014 heeft hij voor de klas gestaan op verschillende scholen en opleidingen.In 1995 trok hij de stoute schoenen aan en besloot om van zijn grote hobby, fotografie en tuinen, zijn werk te maken. Inmiddels fotografeert en schrijft Hans voor verschillende groen- en tuinmagazines als Groei & Bloei, Bloem & Plant, Tuin & Landschap en Home and Garden. Daarnaast geeft hij lezingen met zijn beeld over tuinen, of groen gerelateerde onderwerpen en verzorgt hij workshops botanische fotografie in onder andere de Hortus Botanicus in Leiden.

Onlangs is zijn 19-jarige zoon Nuno toegetreden tot zijn bedrijf en samen vormen zij Clauzingphotography.com en richten zich op een bredere markt: travel, gardens en nature.

 

 

Hans fotografeerde al voor verschillende boeken. Inspirerende tuinideeën is zijn eerste eigen boek.

 

www.clauzingphotography.com