Publisher

Menu

Filter

Social

Henk Kneepkens

alt

Henk Kneepkens begon zijn carrière als kunstenaar ruim vijftig jaar geleden toen hij als illustrator van tijdschriften bij een uitgeverij in Haarlem ging werken.
Dit was zijn kennismaking met de professionele illustratiewereld. Na zijn vertrek uit Haarlem trouwt hij en vestigt zich samen met zijn vrouw te Deurne. Daar begint hij met het maken van illustraties voor Tussen de rails van Bonaventura en Het Literair supplement (Wim Zaal). Vanaf de jaren ’70 neemt hij freelance opdrachten aan voor het illustreren van kinder- en jeugdboeken. In 1976 illustreert hij  Beekman en Beekman van Toon Kortooms.

Inmiddels heeft hij talrijke boeken van omslagen en/of boekillustraties voorzien,  bijvoorbeeld de boeken over Lotje van Jaap ter Haar en verschillende boeken van de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens.

In de loop van de tijd heeft zijn precieze, gedetailleerde wijze van tekenen plaatsgemaakt voor een lossere, vlottere tekenstijl. Henk vindt het belangrijk dat een illustrator meer is dan een verlengstuk van de auteur. Een goede illustratie prikkelt de fantasie, voegt iets toe aan het verhaal en geeft het een extra dimensie. Voor zijn illustraties in zwart – wit werkt hij meestal met pen en inkt, krijt of in een drogenaald techniek.


 

Henk Kneepkens began his career as an artist more than fifty years ago when he started working as an illustrator of magazines at a publishing house in Haarlem. There he got to know everything about the professional world of illustrations. After he left Haarlem he got married and he and his wife settled down in Deurne. In Deurne he started making illustrations for Tussen de rails (Between the rails) by Bonaventura and Het literair supplement (The literary supplement). From the 70s he has taken on freelance assignments for illustrating children’s books. In 1976 he illustrated Beekman en Beekman (Beekman and Beekman) by Toon Kortooms.

Meanwhile he has provided numerous bookcovers and/ or book illustrations, such as the books about Lotje which are written by Jaap ter Haar as well as several books by the famous children’s author Jacques Vriens.