Publisher

Menu

Filter

Social

Julius de Groot

alt

Het is 1993 wanneer Wigo en Julius elkaar ontmoeten. Het was het begin van een jarenlange vriendschap. De interesse voor fotografie was bij beiden altijd al aanwezig en in 2006 zette ze de eerste stappen in de wereld van Urban Exploring Fotografie. In die tijd een onbekende wereld waar nog niet veel fotografen in actief waren. Het was Julius die in 2006 als eerste met zijn camera op pad ging en een verlaten hoogoven in België bezocht. Julius, die werkzaam is in de staalindustrie, raakte gefascineerd door de verlaten wereld waar hij zich die dag in bevond.
Enthousiast vertelde hij zijn ervaring van die dag aan Wigo en ze besloten om met een kleine groep fotografen dit verlaten hoogovencomplex te fotograferen. Een afspraak was snel gemaakt en dit zou voor Wigo de eerste kennismaking zijn met Urban Exploring.

Samen zijn Wigo en Julius nu ruim 10 jaar op zoek naar verlaten en vergeten plekken. Ieder met hun eigen voorkeur voor locaties. Julius interesse gaat vooral uit naar verlaten industriële complexen terwijl Wigo enthousiast wordt van prachtige verlaten en vervallen kastelen, ziekenhuizen of woonhuizen. Het is niet geheel ongevaarlijk en zeker niet weggelegd voor iedere fotograaf.