Publisher

Menu

Filter

Social

Machteld van Zalingen

altMachteld van Zalingen (1973) is freelance redacteur en tekstschrijver. Vanaf het moment dat ze kon lezen is ze verslaafd aan boeken. Toen bleek dat er zelfs een hbo-opleiding voor boekhandel & uitgeverij bestond, was de keuze dan ook snel gemaakt. Na een tijd in de uitgeverswereld gewerkt te hebben, ontdekte ze dat ze zelf schrijven en redigeren toch wel het leukste aspect van het boekenvak vond. In 2009 verscheen haar eerste boek Geboren in 1980, waarna nog een aantal non-fictie titels volgden. In 2007 is ze na een cursus thriller schrijven, en diverse andere schrijverscursussen begonnen met haar eerste spannende boek Wraakzusters:

‘Het eerste idee voor het boek kwam door een droom. Ik vond het zo intrigerend dat het is blijven hangen in mijn hoofd en ik er zelf een verhaal omheen bedacht. Verder was ik zo onder de indruk van de schoonheid van Noorwegen, dat ik dat land graag een rol wilde laten spelen in mijn boek. Hetzelfde geldt voor het mooie landschap van de Veluwe, wat voor mij natuurlijk bekend terrein is. Het Solse Gat en de verhalen daaromheen hebben me altijd geïntrigeerd.’

Machteld is getrouwd met haar jeugdliefde, samen hebben zij drie kinderen. Ze wonen in een dorp op de Veluwe.


Machteld van Zalingen is a freelance editor and writer. From the time she could read she has been addicted to books. She then went on to College to train for the book trade and publishing business. After having worked in the publishing industry for a while she discovered that writing and editing was the best aspect of working in the book trade.