Publisher

Menu

Filter

Social

Stef Mintiens

alt

Stef Mintiens raakte al vroeg gefascineerd door de diverse traditionele geneeswijzen en bestudeerde daarom verschillende toepassingen ervan zoals acupunctuur, homeopathie , kruidengeneeskunde, hydrotherapie, neuraaltherapie, EAV. Dat deed hij tijdens zijn opleiding tot tandarts aan de VUB te Brussel. Na het afstuderen werkte hij enkele maanden in Mombasa en Kenya en startte nadien een praktijk te Antwerpen, waar hij de tandheelkunde combineerde met de natuurgeneeswijzen. In de beginperiode van zijn privépraktijk was hij één van de tandartsen die ijverde voor het niet langer gebruiken van de amalgaamvullingen. Door de EAV (electroacupunctuur volgens Voll) ging hij steeds vaker de link leggen tussen voedselintoleranties en chronische gezondheidsproblemen. In 2007 stopte hij zijn tandartspraktijk en volgde hij een opleiding in de Kneipp-hydrotherapie om zich beter te kunnen toeleggen op de aanpak van de steeds talrijker wordende chronische gezondheidsproblemen bij mensen. Mintiens vestigde zich in 2012 in Gent. Naast de begeleiding van zijn patiënten in de privépraktijk is Mintiens een gedreven schrijver en spreker. Hij gaf reeds ontelbare voordrachten over de diverse gebieden van de gezondheidszorg voor zowel professionelen als het ‘gewone’ publiek. Om steeds goed geïnformeerd te blijven en met kennis van zaken te kunnen adviseren over de kruidengeneeskunde en voeding, blijft Mintiens zich bijscholen en informeren. Zo behaalde hij in 2014 zijn diploma van Brood-en banketbakker. Hij wil vooral mensen duidelijk maken dat ze het beste zélf blijven waken over hun eigen gezondheid en welke de belangrijke en noodzakelijke pijlers daarvoor zijn. Hij wil mensen waarschuwen voor de valkuilen die de Pharma – en voedingsindustrie voor hen in petto heeft en vooral de boodschap brengen dat zelf waken over een goede gezondheid helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Zijn boek Neem je gezondheid in eigen handen probeert de lezer een goede handleiding te bieden om deze missie aan te pakken.

 

 


Stef Mintiens is a naturopath who has promoted healthy food and a healthy lifestyle for over 25 years. Parallel with and following his training as a dentist at university, he studied various more traditional and renown natural healing methods in Germany, the cradle of natural medicine.

His knowledge of traditional Chinese medicine, homeopathy, herbal medicine, neural therapy and Kneipp-hydrotherapy finds a synthesis in the EAV diagnosis and treatments in his everyday private practice.

It is Mintiens’ mission to show and prove his patients and readers that a symptomatic treatment is not the best long term solution for health problems and that one can achieve a good health and condition through good food and other habits.