Publisher

Menu

Filter

Social

Adelaar in de sneeuw

altVerschijningsdatum03-2016
ISBN139789402601251
Typee-book
Prijs 8.99
Nur283
Maat cm
Aantal pagina's0
TaalNederlands
Druk0
Auteur(s)Michael Morpurgo
Ook verschenen als
Beschikbaarheidbeschikbaar

Logo kinderjury 2013 Outline

Adelaar in de sneeuw staat op de tiplijst kinderjury 2017!

Adelaar in de sneeuw is gebaseerd op het leven van soldaat Henry Tandey, een gelauwerd soldaat die vocht in de Eerste Wereldoorlog.

1940, een trein wordt aangevallen door Duitse gevechtsvliegtuigen. De trein stopt in een tunnel en wacht tot het vliegtuig weg is. In het donker vertelt een onbekende man Barney en zijn moeder een verhaal van lang geleden. En wat voor een verhaal! Het vertelt over een jonge soldaat die vocht in de Eerste Wereldoorlog tegen de Duitsers en die in de slotfase van de oorlog in een flits moest bepalen wat hij dacht wat goed was om te doen. Het blijkt echter een vergissing te zijn waar hij enorm spijt van heeft. Een vergissing die hij moet goedmaken, voordat het te laat is.

Michael Morpurgo writes brilliantly about war and animals, conveying the big emotions without preaching. The former children’s laureate has the happy knack of speaking to both child and adult readers – Guardian

The extraordinary story of the man who could have stopped World War Two. A beautiful moral thriller from one of the world’s favourite storytellers.