Publisher

Menu

Filter

Social

Altijd feest in Goudkust

altVerschijningsdatum07-2014
ISBN139789402600148
Typee-book
Prijs 6.99
Nur282
Maat cm
Aantal pagina's0
TaalNederlands
Druk0
Auteur(s)Annemarie Bon
Ook verschenen als
Beschikbaarheidbeschikbaar

Altijd feest in Goudkust is een heerlijke dikke leesbundel over de avonturen van Jennifer, Tessa, Amba en de andere kinderen in een bijzondere volksbuurt.
Jennifer is naar Goudkust verhuisd omdat haar adellijke ouders al hun geld hebben verloren bij de paardenraces. Hier wonen ze de komende jaren lekker goedkoop antikraak. Jennifers moeder wil niet inburgeren in de buurt. Jennifer vindt het er juist geweldig. Al snel heeft ze contact met de kinderen uit de buurt en als haar ouders besluiten dat hun paard naar de slacht moet, helpen de buurtkinderen haar het paard te redden. Maar daar moet ze wel een moeilijke opdracht voor uitvoeren!
Dan valt de hoofdprijs van de Straatnamenloterij op de Goudenregenstraat. Niets is meer het zelfde. De bewoners van de Goudenregenstraat hebben ineens heel veel geld en dat lokt jaloezie en ruzies uit, totdat Pepe op de proppen komt met de cursus ‘Zo maakt geld gelukkig’. Maar wat is Pepe eigenlijk van plan?

De vele illustraties van Andrea Kruis passen uitstekend bij de grappige sfeer van de avonturen in Goudkust.

De deftige ouders en hun contrasterende buurtbewoners zorgen voor veel komische situaties. De vele vlot geschreven dialogen geven het verhaal vaart en maken de tekst toegankelijk. Kinderen zullen veel leesplezier beleven aan dit onbekommerd vrolijke verhaal.
S. Roest-Mouissie, NBD/Biblion