Publisher

Menu

Filter

Social

Bosch Open Expo Catalogus (B.O.E.)

altVerschijningsdatum03-2016
ISBN139789402601299
TypePaperback
Prijs 10.00
Nur0
Maat21 x 16 cm
Aantal pagina's0
TaalNederlands
Druk0
Auteur(s)
Ook verschenen als
Beschikbaarheiduitverkocht

Met Bosch Open Expo (B.O.E.) biedt de Stichting Jheronimus Bosch 500 een platform waar professionele kunstenaars en amateurs hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. B.O.E. is opgezet naar het model van de ZomerExpo in Den Haag, maar heeft een eigen Bosch karakter. Het is een unieke tentoonstelling, geïnspireerd op Bosch en te zien op verschillende locaties in de stad van de meester.

Anonieme presentatie

De kunstwerken werden anoniem gepresenteerd aan de juryleden die op 21 november 2015 de selectie voor de tentoonstelling maakten. De deskundige jury, bestaande uit directeuren en (oud-) conservatoren van musea voor hedendaagse kunst, diverse galeriehouders en actieve kunstenaars werd gevormd door de volgende personen: Hendrik Driessen, Paul van Rosmalen, Lucas De Man, Angelique Spaninks, Eveline van de Griend, Atty Bax, Dennis Elbers, Frank Pisart, Majke Hüsstege, Mieke van Schaijk, Carlien Oudes,  Aloys van den Berk, Ward Janssen, Eric van Drunen, Tessa Peters en Ton Meijdam.

Tijdens de selectiedag werden er 228 werken geselecteerd uit bijna zevenhonderd aangemelde werken. Daarvan worden 147 kunstwerken tentoongesteld in de stad van de middeleeuwse meester.

Expositie in ‘s-Hertogenbosch

De expositie start op 19 maart 2016 op verschillende locaties in ’s-Hertogenbosch en strekt zich uit over reguliere tentoonstellingsplekken én openbare plekken. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het Kruithuis, Kunsthal Boschveld, Kunstlocatie Würth, Museum Slager, Muzerije, het Stadskantoor gemeente ’s-Hertogenbosch en de Willem II Fabriek worden in totaal de 144 werken geëxposeerd.