Publisher

Menu

Filter

Social

Het Franse bakboek

altVerschijningsdatum10-2015
ISBN139789402600810
TypeHardcover
Prijs 29.95
Nur440
Maat28 x 22 cm cm
Aantal pagina's272
TaalNederlands
Druk1
Auteur(s)Jean Michel Raynaud
Ook verschenen als
Beschikbaarheiduitverkocht


Ook zo dol op al die heerlijke dingen die je bij een Franse patisserie koopt? Meesterpatissier en Fransman Jean Michel Raynaud schreef een inspirerend en helder bakboek, waarmee je thuis het lekkerste Franse gebak maakt. Het Franse bakboek bevat 95 verrukkelijke recepten voor zoet en hartig gebak: koekjes, cake, zoete en hartige taart, bladerdeeggebak, croissants, brood, jam en zelfs zoet beleg. Het boek staat vol handige professionele tips en praktische suggesties. Stap-voor-stapfoto’s helpen je bij het maken van deeg voor zandgebak, soezen, bladerdeeggebak, brioche, brood en croissants. Jean Michel deelt in dit zeer complete bakboek niet alleen zijn enorme kennis met je, maar ook herinneringen aan zijn jeugd op het Franse platteland en zijn opleiding tot patissier in Marseille. Een fascinerend kijkje in de Franse traditie en cultuur. ‘De recepten die ik voor dit boek heb gekozen, betekenen veel voor mij. Sommige zijn wat traditioneler dan andere, sommige zijn eenvoudig en andere wat ingewikkelder, maar ze zijn allemaal geschikt om in je eigen keuken te maken. Om goed te kunnen bakken, is enig begrip van scheikunde nodig, dus heb ik geprobeerd ook alle technische informatie op te nemen die je nodig hebt; niet alleen zodat je mijn recepten kunt maken, maar ook zodat je zelfvertrouwen opbouwt om te experimenteren en zelf dingen te verzinnen, en om je te motiveren verder te reizen door de wondere en bevredigende wereld van het bakken. Ik hoop echt dat dit boek je ertoe aanzet het bakken eens te proberen. Ieders verhouding met voedsel is natuurlijk gebaseerd op specifieke, eigen ervaringen, maar ik denk dat van alle smaken alleen zoet in staat is de culturele, geslachts- of generatiekloof te overbruggen. Zoet grijpt immers direct terug op herinneringen uit onze kindertijd. Zelfs het eenvoudigste taartje of dessert, gemaakt met een klein beetje vaardigheid, wordt altijd ontvangen als een groots gebaar.’ Jean Michel Raynaud    

Bewaren