Publisher

Menu

Filter

Social

Niets meer te verliezen

altVerschijningsdatum07-2014
ISBN139789402600094
TypePaperback
Prijs 10.00
Nur284
Maat13.5 x 21 cm
Aantal pagina's244
Taal
Druk1
Auteur(s)Annemarie Bon
Ook verschenen alse-book
Beschikbaarheidbeschikbaar

Het is 1629. De protestante geuzen zijn al meer dan zestig jaar in oorlog met Spanje en willen het katholieke Den Bosch veroveren. Omdat de zestienjarige Freek nergens anders werk kan vinden, sluit hij zich met zijn vriend Willem aan bij het leger van de jonge republiek. Freek ontdekt algauw dat het leven in het leger veel harder is dan hij dacht. En willen de Bosschenaren eigenlijk wel bevrijd worden van de Spanjaarden?
In een dorp vlak bij Den Bosch woont Hella. Door de oplaaiende strijd kan ze haar vriendje Aart niet langer opzoeken, die in de vestingstad als leerling-brouwer werkt. Maar ook in haar dorp wordt het leven steeds grimmiger.
De levens van Freek en Hella kruisen elkaar op een gruwelijke manier. Daarna is niets meer hetzelfde. Wie is vriend en wie is vijand? En wie is er nog te vertrouwen?

 ’Niets meer te verliezen’ is een jeugdroman die moeiteloos door regisseur Steven de Jong zou kunnen worden verfilmd. Niet al te veel fratsen, niet al te ingewikkeld. Daar is overigens niets mis mee, want dit boek leest als een trein. Zelfs tieners die doorgaans niet veel van historische romans moeten hebben, zullen hier veel plezier aan beleven.
Vier sterren
Hanneke van den Berg, Dagblad van het Noorden; de Gooi- en Eemlander

 

KLIK HIER VOOR HET BESTELLEN VAN HET BOEK