Publisher

Menu

Filter

Social

Pax

altVerschijningsdatum02-2016
ISBN139789402600605
Typee-book
Prijs 8.99
Nur283
Maat cm
Aantal pagina's0
TaalNederlands
Druk0
Auteur(s)Sarah Pennypacker
Ook verschenen als
Beschikbaarheidbeschikbaar

Peter is een jongen van zeven als zijn moeder sterft bij een zwaar verkeersongeluk. Op de dag van de begrafenis vindt hij een jong vosje moederziel alleen in een hol in het bos. Hij neemt het dier mee naar huis en hij mag het van zijn vader houden. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de jongen en zijn vos. Peter brengt het dier zelf groot en hij leert hem alleen maar goede en leuke dingen en geen streken.

Daarom wordt het een vriendelijke vos. Vader en zoon noemen hem Pax, wat vrede betekent. Peter en Pax zijn onafscheidelijk. Als Peter twaalf wordt is er oorlog in het land en zijn vader wil als soldaat het land helpen verdedigen. Daarom brengt hij Peter naar diens opa, maar Pax mag niet mee. Peter moet van zijn vader de trouwe Pax achterlaten op een plek in het bos langs de grote weg. Eenmaal bij zijn opa wil Peter maar één ding: terug naar huis mét zijn vriendelijke, trouwe vos Pax.

Verkocht aan 15 landen waaronder Harper Collins (UK & US), Fischer (Duitsland), Intrinseca (Brazilië ), Penguin Random (Spanje), Patakis (Griekenland), Gallimard (Frankrijk), Rizozoli (Italië).

Zal het Peter lukken aan het einde van de lange, avontuurlijke reis zijn trouwe, goede Pax terug te vinden?

Searingly honest and heartbreakingly lovely, Pax is, quite simply, a masterpiece. – Katharine Applegate

Moving and poetic. – Kirkus

Pax - Sarah Pennypacker