Publisher

Menu

Filter

Social

Pitjit- de stille kracht van Indonesische massage - Cis Everhard

altVerschijningsdatum06-2016
ISBN139789402601367
TypeHardcover
Prijs 35.00
Nur864
Maat25 x 19 cm
Aantal pagina's240
TaalNederlands
Druk1
Auteur(s)Cis Everhard
Ook verschenen als
Beschikbaarheidbeschikbaar

Er is niet zoveel nodig om een Pitjit te kunnen uitvoeren. Het kan overal worden gegeven, de omstandigheden hoeven niet altijd ideaal te zijn. In de keuken op een kruk of stoel, op een matje op de grond. De ruim 300 duidelijke foto’s begeleiden de heldere tekst. Daarmee is het zowel een praktische handreiking voor de thuisdoener als de geoefende masseur. Pitjit is niet gebonden aan een vaste werkwijze of een patroon, maar de beschreven massages in dit boek zijn voorbeeldmassages met een afgerond geheel.

Het woord Pitjit betekent in het Indonesisch massage. Pitjit is in Indonesië een onderdeel van het dagelijkse leven. Van oorsprong wordt de kunst van het ‘Pitjitten’ van generatie op generatie overgeleverd. Al vanaf de oudheid wordt Pitjit binnen de gezinnen, families en sociale kringen toegepast. Het is daar innig verweven met de cultuur. Zelfs nu nog gaat de Indonesiër het liefst naar de ‘Ibu Pitjit’ of ‘Tukang Pitjit’ (letterlijk: ‘massage-moeder’ resp. ‘massage-ambachtsman’), om een breed scala aan klachten te laten behandelen. Indonesië is een groot eilandenrijk met veel verschillende bevolkingsgroepen. Hierdoor is er een grote diversiteit aan Pitjit stijlen en een rijkdom aan technieken ontstaan. Zo bestaan er zelfs diverse variaties in schrijfwijze. Pidjit, pidjet, pijit en pijid komen veel voor. Ook kun je pijat (Java en Bali) pijet of pidjat tegenkomen.

Tot op heden bestaat er geen boek dat zowel de praktische kant als de spirituele kant van Pitjit belicht. Naast een grondige historische verkenning en vele achtergrondverhalen is het boek ook een instructieboek.

bestelknop