Publisher

Menu

Filter

Social

Schaduw

altVerschijningsdatum03-2017
ISBN139789402601831
TypeHardcover
Prijs 16.95
Nur283
Maat21 x 13,5 cm
Aantal pagina's224
TaalNederlands
Druk1
Auteur(s)Michael Morpurgo
Ook verschenen als
Beschikbaarheidbeschikbaar

Schaduw gaat over de vriendschap tussen de Engelse jongen Matt en Aman, afkomstig uit Afghanistan. Schaduw is de naam van de hond van Aman. Aman vlucht met zijn moeder en een aangelopen hond na een aanslag van de Taliban naar Engeland. Daar woont haar broer en ze hopen er een veiliger bestaan te kunnen opbouwen. Ze maken een bizarre reis die begint in de laadbak van een vrachtwagen en eindigt in een opvangcentrum voor vluchtelingen. Zes jaar gaan voorbij en asielaanvragen lijken op niets uit te lopen. Matt mag uiteindelijk zijn nieuwe vriend niet meer bezoeken maar vraagt zijn opa naar het asielcentrum te gaan. Opa is journalist en hoort het schrijnende verhaal van Aman en zijn hond. Na publicatie van het verhaal proberen steeds meer vrienden ervoor te zorgen dat Aman en zijn moeder mogen blijven.

Schaduw sluit perfect aan bij de huidige discussie over het vluchtelingenbeleid in de wereld en hoe hieraan te kunnen bijdragen. Kinderen kunnen zich voorstellen wat er gebeurt als je land verscheurd wordt door oorlog en je moet vluchten. En vooral: hoe je daarmee kunt omgaan.

Wat de pers schreef over Schaduw:

Shadow is a new classic… – The Observer Review

Moving, uplifting and offers a real insight into the human cost of war. – Daily Express

As ever, Morpurgo’s humanity and warmth suffuse a story of courage, love and hope… – The Times

This is an important contribution to the ongoing debate about the moral consequences of war and immigration. – The Times

 

bestelknop

Bewaren

Bewaren

Bewaren