Publisher

Menu

Filter

Social

Studiekeuzedoeboek

altVerschijningsdatum10-2017
ISBN139789402602081
TypePaperback
Prijs 19.95
Nur845
Maat20 x 15 cm
Aantal pagina's192
TaalNederlands
Druk1
Auteur(s)Loth van Veen en Anniek Offerman
Ook verschenen als
Beschikbaarheidbeschikbaar

Een studie kiezen is anno nu zo makkelijk nog niet. Met keuze uit ruim 2500 opleidingen (!) zijn er veel opties voor (aankomende) studenten. Op open dagen van hogescholen en universiteiten is het best lastig om een realistisch beeld te krijgen van de inhoud van de opleiding, laat staan van het werkveld waar iemand in terecht gaat komen. Bovendien staat vaak het hoofd nog helemaal niet naar studiekeuze op het moment dat eindexamen moet worden gedaan.  Voor veel scholieren en ouders levert dit stress op. Dit boek is voor iedereen die gek wordt van de vraag ‘weet je al wat je wilt studeren?’ Als je merkt dat het bezoeken van Open Dagen niet genoeg oplevert en als je geen zin meer hebt om eindeloos websites van verschillende opleidingen te bekijken. Dit boek is om te ontdekken welke studie écht past.

Het Studiekeuzedoeboek is opgebouwd uit zes hoofdstukken. De eerste twee hoofdstukken vertellen over hoe mensen keuzes maken en waarom het maken van een studiekeuze zo stressvol kan zijn (en waarom dat helemaal niet nodig is). In hoofdstuk 3, 4 en 5 komt de lezer in actie: opdrachten die helpen meer over jezelf te ontdekken. De lezer weet aan het einde van deze hoofdstukken wie hij is, wat voor hem of haar belangrijk is en hoe hij/zij keuzes maakt. Hoofdstuk 6 vervolgt met praktische tips over het bezoeken van Open Dagen en proefstudeerdagen, inschrijven en studeren.

Het is een doeboek!

Dit is geen gewoon boek. Het is een doeboek. Dat betekent dat je erin mag schrijven, tekenen, scheuren en krassen.  Want: tot inzichten kom je niet als je alleen maar tussen de lijntjes kleurt.

 

 

bestelknop

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren