Publisher

Menu

Filter

Social

Z van Zachariah

altVerschijningsdatum09-2014
ISBN139789402600001
TypePaperback
Prijs 14.99
Nur330
Maat13.5 x 21 cm
Aantal pagina's224
TaalNederlands
Druk1
Auteur(s)Robert C. O'Brien
Ook verschenen als
Beschikbaarheiduitverkocht

Ann Burden is een zestien jarig meisje en woont in een afgelegen vallei. Door een vernietigende nucleaire aanval verliest zij haar hele familie en gelooft ze zelfs dat ze de enige overlevende is van deze ramp. Maar door de rook van een kampvuur in de verte schrikt ze op uit haar eenzaamheid. Er is nog een overlevende en deze komt langzaam dichterbij. Wie is deze man? En wat wil hij? Kan Ann hem vertrouwen? Na een tijdje realiseert Ann zich dat er nog ergere dingen kunnen zijn dan de laatste overlevende op aarde.
Z van Zachariah is een Stoner onder de YA’s. Uitgegeven in 1973 maar nooit vertaald in het Nederlands. Maar voor middelbare scholieren een begrip. Velen lazen en lezen het voor de literatuurlijst Engels. Robert C. O’Brien was auteur en journalist voor o.a. Newsweek en National Geographic. Hij stierf voordat het boek af was. Zijn vrouw en dochter schreven het slot van Z van Zachariah op basis van zijn aantekeningen. Het verscheen in 1974.

Z van Zachariah ontving in 1976 de Edgar Award for best Juvenile Mystery. Z van Zachariah is in Amerika en Groot Brittannië sinds die tijd altijd herdrukt en behoort daardoor tot de eversellers van de Amerikaanse jeugdliteratuur.

It is an extremely good and interesting novel, and if it is good enough for children then it must be good enough for adults too. In fact, it is a great deal more adult than a lot of adult novels I have been reading recently.
Peter Ackroyd, The Spectator, 1975

 

Z van Zachariah wordt verfilmd in Nieuw Zeeland door Tobey Maguire’s maatschappij met director Craig Zobel, starring: Chris Pine en Margot Robbie en verschijnt in 2015 in de bioscoop.

KLIK HIER VOOR HET BESTELLEN VAN HET BOEK