Publisher

Menu

Filter

Social

Wereldpremière EEN ECHTE VERMEER op het NFF 2016

een echte vermeer

Wereldpremière EEN ECHTE VERMEER op het NFF 2016
EEN ECHTE VERMEER, de nieuwe film van Rudolf van den Berg, gaat op zaterdagavond 24 september in wereldpremière op het Nederlands Film Festival. In het bijzijn van cast en crew, waaronder Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn, Porgy Franssen, Roeland Fernhout en Mingus Dagelet, beleeft het verhaal rond meestervervalser Van Meegeren zijn première in de Stadschouwburg te Utrecht. De 36e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 21 tot en met vrijdag 30 september. De film wordt gedistribueerd door Cinéart en is vanaf 3 november te zien in de Nederlandse bioscopen.
Han van Meegeren (Jeroen Spitzenberger), een groot schildertalent in de jaren twintig, is op slag verliefd wanneer hij de prachtige actrice Jólanka Lakatos (Lize Feryn) ontmoet. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius (Porgy Franssen), de belangrijkste kunstcriticus van die tijd. Bredius neemt nietsontziend wraak door Han’s werk publiekelijk tot op de grond af te branden. Wanneer ook zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad. Hij verhuist naar Frankrijk en zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die Bredius niet weet te onderscheiden van een authentieke Vermeer. Maar als het moment daar is staat Han voor een gecompliceerd dilemma. Neemt hij wraak op Bredius of kiest hij voor de liefde van zijn leven?

LEES HIER HET VOLLEDIG PERSBERICHT OVER DE FILM
echte vermeer

Het officiële beeld van de grote najaarsfilm Een echte Vermeer is bekend. En daarmee ook het definitieve omslag van het boek, geschreven door Jan van Mersbergen. De film zal vanaf 3 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, Vlaanderen volgt later. Het boek verschijnt eind augustus. Jan van Mersbergen schreef een heel bijzonder boek dat een geheel andere invalshoek heeft dan de film.

Jan van Mersbergen:
‘Jólanka was acht jaar samen met Van Meegeren, ze deelden het geheim van de vervalsingen en ook de
verkoop van schilderijen aan Nazi-Duitsland. Daarmee worstelde Jólanka. Ik wil Jólanka een stem geven. Van Meegeren heeft die stem al in andere boeken, al is het wat betreft zijn motieven vaak gissen. De fictieve toevoeging dat Van Meegeren zijn vrouw en muze vond in de vrouw van Bredius is nieuw, en spannend.’

Een echte Vermeer – Jan van Mersbergen  KLIK HIER VOOR BOEKPAGINA

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*