vlak 5 blauw

Aerial Media Company is een breed mediabedrijf dat in maart 2014 startte en zich sterk profileert binnen de diverse genres maar met name non fictie. Van boek, e-book, tot aan digitale toepassingen voor content en aanverwante producten. Na een start met Nederlandstalige boeken, lanceerde de uitgeverij in het begin van 2015 diverse Engelstalige publicaties onder eigen naam, die ondertussen wereldwijd verkocht worden. Via onze eigen verkooporganisaties in Groot Brittannië en de Verenigde Staten zijn onze boeken wereldwijd verkrijgbaar.

In twee jaar tijd heeft Aerial met haar boeken vele successen behaald en werden diverse uitgaven genomineerd en onderscheiden. Drie culinaire uitgaven werden kookboek van de maand en één zelfs genomineerd voor kookboek van het jaar 2016. L’Art de la Table werd bekroond met de eerste prijs van Mediterrane kookboek van het jaar van Nederland en tweede van de wereld door de prestigieuze Gourmand Cookbook Award! Een aantal van onze boeken vonden hun weg naar Engelse en Duitse uitgevers en voor 2017 staan er al weer een aantal op de internationale lijst.

Aerial is een compact, onafhankelijk en snel schakelend bedrijf; een team met een grote ervaring en een breed netwerk met ervaren vertalers, redacteuren, vormgevers en productiehuizen. We houden van korte lijnen met auteurs, fotografen en onze afnemers en maken graag snelheid bij het begeleiden en maken van de uitgaven. Aerial heeft een enorme kennis op het gebied van uitgeven en de opgebouwde goodwill is groot. We werken vanuit een hands-on mentaliteit en bieden al onze relaties een nauwe betrokkenheid bij alle facetten van het bedenken, maken en exploiteren van onze titels.

Aerial verkoopt in elk wenselijk kanaal, van B2B, B2C, online. Aerial biedt auteurs ook de mogelijkheid zelf te verkopen in hun eigen afzetkanalen. Daarnaast verkopen we ook rechten in het buitenland en content voor digitale toepassingen. Daarbij willen we de fysieke boekhandel als verkoopkanaal koesteren, want we geloven in het menselijke contact tussen consument en verkoper.

Wie zijn Aerial Media Company?

Peter van Haaften en Hans Janssen werkten jaren samen als directie van uitgeverij Unieboek|Het Spectrum. In 2010 kwam hier TerraLannoo bij. Peter heeft een logistieke basis en ontwikkelde zich als directeur operations tot een allrounder. Hij gaf leiding aan HRM, redacties, rechten, contractenbeheer, productiebegeleidingsafdelingen en administratieve onderdelen. Hans heeft een ruime ervaring in het uitgeefvak en aanverwante activiteiten. Voor Unieboek werkte hij 10 jaren bij Kosmos-Z&K. Door de jaren heen waren zij en hun teams zeer succesvol met uitgaven als Capitool, de Zilveren Lepel, Twilight en Hongerspelen en Dribbel. Door de jaren heen werkten ze samen met gerenommeerde auteurs als Twan Huys, Kate Mosse, Steve McCurry, Jamie Oliver, Elma van Vliet, Tosca Menten, Jacques Vriens, Isaacson (Jobs), Nelson Mandela, Maeve Binchy en Ken Follett.