Welkom bij

Aerialmediacom

Alles wat u moet weten over media

Wat is een media server?

Een media server is een specifiek soort kanaal op het internet met een bepaald doel. Zo kan een doel van een mediaserver het laten zien van video’s zijn of het in beeld brengen van foto’s of muziekfragmentjes. Vaak kan door middel van een media server een bepaald bestand worden opgeslagen of bewaard.

Een mediaserver kan gezien worden als een soort schijf, vaak online maar het kan ook een specifiek apparaat zijn, met zoals het woord al zegt media erop. Een media server kan toegang hebben vanaf een specifieke locatie en vaak door middel van specifieke inloggegevens of codes. 

Zo maken bijvoorbeeld scholen vaak gebruik van media servers voor verschillende zaken zoals het tonen van roosters en cijfers, maar ook voor het delen van uitleg video’s met leerlingen, die uitsluitend door de leerlingen van die school bekeken mogen worden.

Het gebruik van een media server

Wanneer deze bestanden op een beveiligde media server staan kunnen leerlingen bij de server wanneer zij aanwezig zijn op school door middel van bijvoorbeeld hun schoolmail of studentennummer. Ook bedrijven maken vaak gebruik van media servers om hun werknemers een specifieke server op het web te geven die enkel voor de werknemers van dat bedrijf bedoeld is. 

Vaak is een verbinding met internet het enige wat daadwerkelijk nodig is om te kunnen verbinden met de server, buiten de locatie waar je je moet bevinden en de gegevens die je moet invullen uiteraard. In een media server kunnen ook bestanden worden opgeslagen.

Veel mensen kiezen hiervoor omdat zij dit als veilig ervaren. Het is immers zo dat het opslaan van belangrijke bestanden op een laptop, computer of externe harde schijf zoals een SSD of een HDD grote risico’s met zich kan meebrengen. Zo kan een laptop of computer gestolen worden en kan een harde schijf, die vaan relatief klein is ook kwijt raken.

Vindt u deze pagina leuk?

Lees dan snel alles over de betekenis van media!

Waarom een medie server?

Ook kunnen computers en laptops crashen, wat in de ergste gevallen kan leiden tot verloren gegevens. Een kapotte harde schijf valt ook vaak niet te repareren en waterschade kan tevens vaak het einde zijn voor een elektronisch apparaat.

Een online server waarop gegevens worden opgeslagen kan in deze gevallen dus erg handig zijn. Media servers worden in het hedendaagse leven steeds meer gebruikt en krijgen ook vaker de voorkeur. Onder meer door deze reden ontwikkelen media servers zich de laatste jaren in een rap tempo. 

Daarnaast worden media servers ook vaak gebruikt voor het streamen van media. Live uitzendingen kunnen door middel van een media server op handige wijze gerealiseerd worden.