Welkom bij

Aerialmediacom

Alles wat u moet weten over media

Wat is het Media Park?

Het Media Park van Nederland ligt in Hilversum en wordt gezien als het hart van de Nederlandse media. In totaal zijn er in het Mediapark meer dan 100 bedrijven gevestigd. Hieronder vallen onder andere talloze radiostations maar ook studio’s en theaters.

Er bekende televisieprogramma’s worden onder anderen opgenomen in het Media Park in Hilversum. Ook bekende presentatoren en bedrijven van hen hebben kantoren die gevestigd zijn in het Media Park. Van de Nederlandse live-uitzendingen wordt een groot gedeelte gemaakt vanaf het Media Park.

 In eerste instantie begon het eigenlijk allemaal met het bouwen van een grote televisiestudio in Hilversum. Nadat dit gebeurd was kwamen er meerdere gebouwen bij die allemaal op een manier betrokken waren in de wereld van radio of televisie.

Kanalen in het Media Park

Studio A was de eerste studio die in gebruik genomen werd in dit gebeurde in 1962. Tegenwoordig bevinden talloze bekende kanalen zich in het Media Park.

Voorbeelden zijn RTL, dat er sinds 2003 zit, BNNVARA, NEP, 3FM, Sony Music Entertainment, Studio 100 en Talpa. Door de grote en bekende bedrijven die zich in het Media Park bevinden worden ook veel bekende programma’s geproduceerd vanaf het Media Park. 

The Voice of Holland is een van de bekendste hiervan, maar ook NOS Studio Sport, NOS Studio Voetbal, het NOS Journaal en Jeugdjournaal, Ziggo Sport en het Sinterklaasjournaal worden opgenomen en uitgezonden vanuit het Media Park.

Vindt u deze pagina leuk?

Lees dan snel alles over de media vormgever!

Ligging van het Media Park

Het Media Park is zeer goed bereikbaar door heel Nederland. Zo bevindt er zich een treinstation waar regelmatig treinen stoppen, maar er is ook een erg groot parkeerterrein en een parkeergarage aanwezig bij het Park.

Media Park heeft verschillende gebouwen met pleintjes en goed gestructureerde paden er tussen. Het is eigenlijk een soort klein stadje, waarin er tevens veel borden staan die bezoekers de weg wijs kunnen maken. 

Om het park heen is het vooral groen, zoals eigenlijk wel toepasselijk voor een Park. Verder is er hier en daar water langs de paden en wegen.