Welkom bij

Aerialmediacom

Alles wat u moet weten over media

Wat is Media eigenlijk?

Media zijn eigenlijk de verschillende manieren van communicatie die er mogelijk zijn op de wereld. Er zijn talloze soorten media.

Het zogenaamde oude media heeft veel voorbeelden, waarvan kranten radio de bekendste zijn. Dit zijn media die bedoeld zijn op nieuws op een zo snel mogelijke manier te verspreiden en bij de gehele bevolking te krijgen. 

In kranten kan men lezen wat er zich allemaal afspeelt op de wereld, er kunnen advertenties in staan en in sommige gevallen zelfs spelletjes. Radio is een andere vorm van media. Bij radio wordt er gebruik gemaakt van live-communicatie.

Verschillende soorten Media

De persoon die radio uitzend meld op dat moment aan een grote hoeveelheid mensen, afhankelijk van het aantal luisteraars het huidige nieuws en andere berichten.

Dit is een vorm van media waarbij de luisteraar niet de mogelijkheid heeft direct te reageren, maar er zijn ook andere soorten media waarbij wel direct gereageerd kan worden. Een voorbeeld hiervan is sociale media. Sociale media wordt steeds vaker gebruikt in het hedendaagse leven en is eigenlijk onmisbaar geworden. Er worden dagelijks honderdduizenden berichten met medemensen gedeeld door middel van sociale media. 

Hierbij kun je denken aan losse teksten met informatie die iemand wil delen, maar ook aan teksten met updates van bepaalde situaties, aan foto’s die mensen willen delen met hun naasten of aan filmpjes. Ook zijn er sociale media vormen die gebruikt worden om iemand specifiek aan te spreken. Zo zijn er talloze applicaties waarmee berichten aan anderen verstuurd kunnen worden die hier dan vervolgens binnen no-time op kunnen reageren.

Vindt u deze pagina leuk?

Lees dan snel alles over het Media Park!

Nieuwe Media

Onder nieuwe media vallen bijvoorbeeld films maar ook foto’s dus. Media ontwikkeld zich in een zeer hoog tempo wat er overigens voor zorgt dat nieuws sneller dan ooit binnen enkele seconden aan de andere kant van de wereld kan zijn.

Mobiele telefoons, laptops, computers, tablets en televisies spelen een grote rol wat betreft media en de verspreiding van media. Ook bedrijven maken veel gebruik van media voor reclame. 

De advertenties die je bovenaan of onderaan een website tegenkomt, advertenties die je filmpje onderbreken op media maar ook de grote interactieve flyers die overal op internet te vinden zijn zijn vormen van online marketing die bedrijven steeds meer toepassen om op deze manier zo veel mogelijk mensen te bereiken via media. 

Media kan overigens diverse soorten hebben. Een bekende soort is de massamedia. Bij massamedia worden in 1x grote groepen mensen bereikt. Radio en televisie vallen bijvoorbeeld onder massamedia.