Je bekijkt nu Laptop maten: Voor- en nadelen van elk

Laptop maten: Voor- en nadelen van elk

Met zoveel beschikbare laptop maten bij BTO kan het moeilijk zijn om te bepalen welke het beste bij je past. Van 11 inch ultrabooks tot 17 inch gaming laptops, de opties zijn bijna eindeloos. Of je nu een student bent of een leidinggevende, elk formaat heeft zijn eigen set functies die voor jouw behoeften zouden kunnen werken. Laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen van elk laptop formaat.

14 inch – De perfecte balans?

14 inch laptops worden vaak beschouwd als de perfecte balans tussen draagbaarheid en productiviteit. Ze zijn licht genoeg om gemakkelijk mee te nemen in een rugzak of aktetas, maar bieden toch voldoende kracht voor de meeste taken. Het nadeel van een 14 inch laptop is dat ze meestal kleinere toetsenborden hebben dan grotere modellen, zodat mensen met grotere handen ze ongemakkelijk kunnen vinden om langere tijd op te typen. Bovendien hebben deze laptops meestal geen speciale grafische kaart zoals krachtigere opties, waardoor ze minder geschikt zijn voor gamen of het draaien van media-intensieve programma’s.

15 inch – OngeĆ«venaarde veelzijdigheid

15 inch laptops zijn misschien wel de meest veelzijdige optie die er is. Niet alleen bieden ze voldoende schermruimte zonder al te log en zwaar te zijn, maar ze beschikken ook over veel prestatievermogen dankzij hun speciale grafische kaarten en grote toetsenborden. Zo kunnen 15 inch laptops elke taak aan, of het nu gaat om het streamen van films of het spelen van games met een behoorlijke beeldsnelheid. Het nadeel is dat deze machines niet zo draagbaar zijn als hun kleinere tegenhangers; ze zijn meestal te groot om in een rugzak of handtas te passen zonder je bagage aanzienlijk te verzwaren.

17 inch – een reus onder de machines

17 inch laptops zijn monsterlijk in vergelijking, maar dit maakt ze ideaal voor gamers die extra schermruimte nodig hebben om al hun statistieken bij te houden terwijl ze online gamen of video’s bewerken als een pro. Natuurlijk, als draagbaarheid belangrijk is, dan is 17 inch niet de beste keuze; niet alleen zijn deze machines zwaar (ongeveer 6 pond), maar ze nemen ook veel meer ruimte in beslag dan andere laptop formaten wanneer je ze meeneemt in een tas of koffer. Bovendien zul je hun gewicht zeker voelen als je ze van plek naar plek sjouwt!