Je bekijkt nu Verschillende printers leasen

Verschillende printers leasen

Voor bedrijven kan het erg fijn zijn om een printer te leasen. Geen gedoe meer met kapotte printers, lege cartridges en langzame printers. Wanneer je een printer huurt kunnen al deze ongemakken voorbij zijn. 

Soorten printers 

Er zijn verschillende soorten printers, en zo ook verschillende soorten printers die je kunt leasen. De twee verschillende soorten waar je uit kunt kiezen zijn inkjetprinters en laserprinters. 

Een inkjetprinter maakt gebruik van cartridges, deze printer maakt afdrukken door inkt op het papier te spuiten in een bepaald patroon. De laserprinter maakt gebruik van toners, deze printers projecteren een document of afbeelding op de ‘drum’. De drum wordt op bepaalde plekken verlicht door de laser, op deze plekken blijft de toner vervolgens plakken. Omdat beide soorten printers anders werken hebben ze ook een andere prijs. Een inkjetprinter is over het algemeen goedkoper dan een laserprinter, maar voor de inkjetprinter zijn de cartridges weer een stuk kleiner en prijziger waardoor je uiteindelijk vaak meer betaalt. 

Beide printers hebben zo hun voordelen en hun nadelen. Een laserprinter werkt vaak sneller dan een inkjetprinter, dit soort printers zijn dus fijn voor het printen van lange rapporten of verslagen met veel tekst en weinig afbeeldingen. Een inkjetprinter maakt weer mooie afdrukken in kleur, en de resolutie van de afbeeldingen is beter dan bij een laserprinter. Het is dus belangrijk om te onderzoeken welke wensen je hebt, op deze manier kan er een passende printer gezocht worden.  

Voordelen van een printer leasen

Wanneer je een printer huurt kun je zorgeloos printen, je hoeft zelf niet na te denken over de bijzaken van de printer. Een voordeel van een printer leasen kan zijn dat je ook betaalt voor service en onderhoud, als de cartridges leeg zijn of de printer is kapot kan dit gemakkelijk vervangen worden door professionals. 

Daarnaast kan het fijn zijn om te huren wanneer je een groeiend bedrijf hebt. Als je bedrijf nog klein is maar met snel tempo groeit kun je beginnen met het huren van één printer. Het is vervolgens gemakkelijk om dan een tweede en een derde printer te huren. Hoe meer werknemers je hebt, hoe meer printers nodig zijn. 

Kijk voor meer informatie op Print Offerte