Domein kopen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Domein

Op domeinmagazijn.nl zijn meer dan 1500 bestaande domeinnamen te vinden die te koop worden aangeboden. Iedereen kan een domein kopen via deze website. Een domein is de URL voor een website. De website zelf bestaat nog niet, dat is aan jou als koper. Er zijn verschillende categorieën waarin je een domein kopen kunt. Zo zijn er financiële en zakelijke domeinen, maar ook domeinen die relateren aan reizen of technologie. Er is voor bijna ieder project of elke soort onderneming wel een domeinnaam te vinden. Het voordeel is dat de domeinnaam al bestaat en waarschijnlijk gemakkelijker te vinden is dan wanneer je een geheel nieuwe domeinnaam maakt.

Voor wie en hoe het werkt

Iedereen kan een domein kopen. Als je een domein vindt op de site dat jij graag wil hebben, stuur je gewoon een mail. In die mail laat je weten dat je interesse hebt in het domein dat je wil kopen en welk domein dit is. Als reactie hierop krijg je een factuur voor de overnamevergoeding. Als je deze factuur hebt betaald, ontvang je een code van 12 letters en cijfers. Deze code is heet een token en hiermee kun je het overschrijven en verhuizen van het domein autoriseren. Voor het kopen van een domein geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Er is dus geen sprake van het overbieden van iemand anders.

Prijsbepaling

Het is uiteindelijk aan de aanbieder welke prijs hij of zij hanteert. De waarde van een domein wordt bepaald aan de hand van een aantal belangrijke factoren. Allereerst de datum van registratie van het domein. Daarnaast speelt de marketingwaarde een rol. Ook de lengte van de domeinnaam. Kortere namen zijn vaak gemakkelijker te vinden en worden dan ook vaker bezocht. Het zoekvolume speelt ook een rol in de waardebepaling voor een domein.

Uitgebreid aanbod

De prijzen die je ziet op domeinmagazijn.nl zijn exclusief btw en inclusief overdrachtskosten. Je kunt een domein kopen vanaf € 175, maar de prijzen lopen op tot wel € 5500. Deze variatie in prijzen is op basis van alle bovengenoemde factoren. Ook de data van registratie heeft een breed bereik. Zo is het oudste geregistreerde domein nog uit de vorige eeuw, terwijl de nieuwste domeinen dit jaar nog geregistreerd zijn. Het is niet zo dat hoe ouder het domein is, hoe hoger de prijs is. Daar hebben de andere factoren ook nog invloed op.