Je bekijkt nu Wat moet je weten over domeinnamen en waarom zijn ze belangrijk?

Wat moet je weten over domeinnamen en waarom zijn ze belangrijk?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Domein

Wil jij binnenkort een nieuwe website lanceren voor jouw merk of product? Dan is het belangrijk dat je een sterke domeinnaam uitkiest. Het is een goed idee om na te denken over welke domeinnaam het best bij je onderneming past. Is dat de naam van je bedrijf of wil je een catchy domeinnaam verzinnen die goed bij de (potentiële) klanten blijft hangen? Ben je een startende ondernemer en weet je nog niet precies wat een domeinnaam is. Of waarom die zo belangrijk is? Dan lees je er alles over in deze blog. Aan het eind krijg je een aantal tips waarmee je een geweldige domeinnaam verzint.

Wat is een domeinnaam en waarom is die zo belangrijk?

Domeinnamen zijn niets anders dan de namen van websites. Wanneer je een website intikt heb je de domeinnaam nodig voordat je op de website terecht kunt komen. Vandaar dat het verstandiger is om de domeinnaam niet te lang of te moeilijk te maken. De domeinnaam van je website is adres van je ip-adres wat eraan gekoppeld zit. Dit zorgt ervoor dat je website snel en makkelijk vindbaar is. De domeinnaam die je kiest, is dus belangrijk voor de vindbaarheid van je website.

Daarnaast zorgt een goede domeinnaam voor een professionele uitstraling van je bedrijf. Koppel je domeinnaam aan je e-mailadres, zodat je met je klanten kunt communiceren vanuit de naam van je website. De domeinnaam kun je trouwens ook goed inzetten tijdens het adverteren en het vergroten van je naamsbekendheid.

Een aantal tips voor het kiezen van een goede domeinnaam

Wil jij een domeinnaam checken op beschikbaarheid en ‘m registreren? Dan is het belangrijk dat je van tevoren hebt nagedacht of de domeinnaam ook écht bij je bedrijf past. Een goede domeinnaam is namelijk uniek en onderscheidt jouw website van de rest op het internet. Daarnaast is het belangrijk dat je voor een domeinnaam kiest waarbij je (potentiële) klanten direct weten waar ze bij je voor terechtkunnen. Maak je domeinnaam ook niet te moeilijk, zodat iedereen de naam zonder typfouten kan spellen.

Ben je eruit welke domeinnaam je wilt registreren voor je bedrijf? Kies dan direct ook voor de domeinnamen die erop lijken en link deze door naar je website. Op die manier komen bezoekers altijd bij je terecht. Zeker ook als ze de domeinnaam bijvoorbeeld met een koppelteken typen of de meest voorkomende schrijffout gebruiken.